SEKSEN BİRİNCİ YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZI DENİZLİ’DE GERÇEKLEŞTİRDİK.

Ajansımızın 81. Yönetim Kurulu Toplantısı Ajansın merkezi olan Denizli’de Yönetim Kurulu Dönem Başkanımız ve Denizli Valimiz Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında, Yönetim Kurulu üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Genel Sekreterimiz Süleyman Alata’nın katılımlarıyla gerçekleşti.  

Denizli Valimiz Şükrü Kocatepe gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, Ajansın son bir ayda gerçekleştirdiği çalışmaları gözden geçireceklerini ve önümüzdeki dönem planladıkları proje ve faaliyetleri görüşeceklerinin altını çizdi.

Dönem Başkanımız Kocatepe toplantıda öncelikle, “Ajansın 2015 yılı Dış Denetim Raporunu ve 2012 yılında yürütülen Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı ile Mirasımız Dericilik Mali Destek Programları için yapılan etki analizi çalışmasını Yönetim Kurulu olarak değerlendireceklerini” belirtti.

Ajans olarak Güney Ege Bölgesinde öne çıkan sektörler ve geliştirilmesi istenen alanlara ilişkin araştırma-analiz çalışmaları yaptıklarını ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, bu çalışmalardan biri olan “Güney Ege Bölgesinde Üretim Odaklı Kooperatiflerin Mevcut Durum Analizi ve Gelişme Stratejileri Çalışması”nın nihai halini inceleyeceklerini söyledi. Çalışma ile bölgedeki kooperatiflerin mevcut durumlarının belirlenmesini ve gelişme stratejilerinin oluşturulmasını amaçladıklarını da vurguladı.

Ajansın önemli bir çalışması olan ve ülkemizdeki tüm destek ve teşvikler hakkında güncel bilgilere erişilmesini sağlayan yatirimadestek.com internet sitesi hakkında bilgi alacaklarını ifade eden Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, konusuna göre arama yapılarak destek ve teşvikler hakkında bilgi veren bu sitenin yaygın bir şekilde kullanılması için yapılabilecek çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.

Ajansın danışma organı olan Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcililerinden oluşan 100 üyeli Kalkınma Kurulu’na vurgu yapan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, mevzuata göre dört yılda bir kurul üyelerinin yeniden belirlenmesi gerektiğini bu nedenle önümüzdeki aylarda bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe sözlerine şu şekilde devam etti “Ajansımız, Şubat 2016 sonu itibarıyla toplam bütçesi 900 bin TL olan Doğrudan Faaliyet Desteği Programını açıklamış bulunmaktadır. Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalara yönelik projelere Doğrudan Faaliyet Desteği Programında, bir projeye 80 bin TL’ye kadar destek verilmektedir. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği program kapsamında Ajansımıza şimdiye kadar sunulan projeleri değerlendirerek karara bağlayacağız. Ayrıca, bölgemizde turizmin canlandırılması, iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi ve tanıtılması amaçlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte ulusal, uluslararası faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve işbirliği yapılacak kurum ve kuruluşlar hususlarını toplantımızda değerlendireceğiz” dedi.

Son olarak Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti ve toplantının bölge için hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı sonlandırdı.

 

 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr