RUS BASIN HEYETİ DENİZLİ’NİN SAĞLIK VE TERMAL TURİZM POTANSİYELİNİ YERİNDE GÖRMEK İÇİN DENİZLİ’DE.

Ajansımız ve THY işbirliğiyle Denizli’nin sağlık ve termal turizm potansiyelinin Rusya’da tanıtımı için gerçekleştirilen basın mensupları ziyareti Pamukkale ile Karahayıt’taki tesis incelemeleri ile 1 Ekim Pazartesi günü başladı.

Rusya’da sağlık, moda, güzellik, aile, lüks yaşam vb. alanlarda yayın yapan gazete, dergi ve internet sitelerinin temsilcisi olan yedi kişilik basın heyeti 1 Ekim Pazartesi günü başlayıp 4 Ekim Cuma günü tamamlanacak gezi boyunca öncelikle Denizli’nin sağlık ve termal turizm potansiyelini yerinde inceleyecekler. Çalışma kapsamında Pamukkale, Karahayıt ve Sarayköy’de termal sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren örnek işletmeler yerinde incelenecek.

1 Ekim Pazartesi günü termal ve sağlık turizm alanında faaliyet gösteren Colossae Thermal ve Pam Termal otellerine yapılan inceleme ziyareti ile başlayan gezide basın mensupları, tesislerde verilen hizmetler hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi. Heyet, Hierapolis Antik kenti ve Pamukkale tanıtım turunun ardından Antik Havuzun şifalı sularında havuza girdiler.

Basın heyeti aynı günün akşamı Denizli Ticaret Odası’nın düzenlediği yemek organizasyonunda Denizli’nin iş, siyaset ve bürokrasi alanlarında söz sahibi yöneticileriyle bir araya geldi. Burada basın heyetine Denizli’nin turizmden tarıma, sanayisinde ihracat potansiyeline kadar ekonomisine yön veren tüm sektörler hakkında başta ev sahibi Uğur Erdoğan olmak üzere yetkililer tarafından detaylı bilgi verildi.

Genel Sekterimiz Özgür Akdoğan’ın da bir konuşma yaptığı gece de Akdoğan, “Rus Basın Mensuplarını ilimizin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Ajansımız ve THY işbirliğiyle 4 gün süreyle Denizli’de misafir edeceğiz. Söz konusu tanıtım etkinliğinin öncelikle termal sağlık turizmi alanına odaklanarak gerçekleştirilmesi Rusya’daki ilgili hedef kitleye ulaşmamız açısından önem arz etmektedir” dedi. Akdoğan son olarak Rus basın heyetine hitaben “Türkiye’nin nadide güzelliklere sahip çok özel bir şehrini gezme imkanı bularak birbirinden renkli fotoğraflara ve zengin içeriğe sahip haberlere imza atacaklarının garantisini vermek isterim. Bu vesileyle gördüklerinizi beğenerek ülkenizde şehrimizle ilgili güzel yayınlar hazırlayacağınızı umuyorum. Denizli’nin tanıtımına sağlayacağınız katkı için şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

Heyet Ajansımız koordinasyonunda Pamukkale, Karahayıt ve Sarayköy’de bulunan termal sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren örnek işletmelere yapacakları ziyaretlere devam edecekler. 4 Ekim Cuma günü sona erecek etkinlik kapsamında zengin bir turizm çeşitliliğine ve potansiyeline sahip Denizli’de tarih turizminin yegane örneklerinden biri olan Laodikya Antik Kenti, geçmişi Osmanlı’ya kadar uzanan dokuma kültürüyle dokumanın başkenti Buldan ve yayla turizminin başarılı örneği Bağbaşı yaylası tanıtım turu etkinliği kapsamında ziyaret edilecek yerler arasında olacak.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr