Pamukkale’yi Hava Taksi ile Seyrettiler

Pam Air Havacılık ve Turizm San. Tic. A.Ş. tarafından hazırlanarak sunulan ve Ajansımız 2015 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı (Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik) kapsamında destek almaya hak kazanan “Pamukkale’den Laodikya’ya Kuşbakışı 2000 Yıl” projesi gerçekleştirildi. Ajansımız tarafından 302.251 TL destek verilen proje 604.642 TL toplam bütçe tutarı ile tamamlandı.

Proje ile Denizli ve Pamukkale’yi gyrocopter ile uçuşlar yaparak sportif aktiviteler ve tarihi gezintiler konusunda dünyada merkez noktalardan birisi yapmak; Pamukkale’ye gelen yıllık iki milyon turisti eğlendirerek, konaklama gün sayısını arttırarak turizme katkı sağlamak amaçlandı. Bu kapsamda iki adet gyrocopter alınarak uçuşlara başlandı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Özgür Akdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin ilk hava taksisiyle Cumhuriyet uçuşu gerçekleştirdi. Vali Karahan ve Başkan Zolan hava taksiye binerek pilot eşliğinde Pamukkale Travertenlerini ve Hierapolis Antik Kenti’ni havadan izlediler. Gyrocopter adı verilen hava taksi, Denizli’nin turistik yerlerinin yanı sıra çevre illere de seyahat hizmeti sağlayacak.

Vali Karahan, iniş sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gayet güzel bir uçuş olduğunu belirterek, "Kuş gibi uçuyor. Daha önce balonla tur yapmıştık Pamukkale üzerinde ama bu daha farklı. Tavsiye ediyoruz. Pamukkale'de böyle bir aktivitenin hizmete girmesi turizm adına çok sevindirici. Beyaz travertenler üzerinde gyrocopterle yerli ve yabancı misafirlerimizin değişik bir deneyim yaşamasına imkan sağlayacak bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Başkan Zolan da "Gerçekten yukarıda sakin, yalnız ve çok özel hissediyorsunuz kendinizi. Üstten Pamukkale'yi, o antik kentleri, o güzelliği farklı açıdan görmeyi sağlıyor. Bu hizmet gerçekten güzel. Havadan şehrimizin daha iyi, güzel halini görebiliyoruz. Bu alternatif turizm anlamında, andrenalin anlamında, spor anlamında bu uçuşun gerçekleşmesi çok önemli Denizli'de." şeklinde konuştu.

Güney Ege Bölgesinin turizmini daha da geliştirmek için çalıştıklarını belirten GEKA Genel Sekreter Vekili Özgün Akdoğan, 4 mevsim turizm ilkesi ve vizyonuyla Ajansın çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Projenin bu vizyonla destekledikleri projelerden biri olduğunu ifade eden Akdoğan, “Geçtiğimiz yıl da burada balon turizmiyle ilgili bir projemizin açılışını yapmıştık. Kalkınma Ajansımız, Denizli’ye ve Pamukkale’ye özel bir önem vermekte, buranın potansiyeli çok yüksek. Bölgemize ve Denizli’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr