“NİTELİKLİ GENÇ, GÜÇLÜ DENİZLİ” PROJESİ TANITILDI.

Denizli’de gençlerin bilgi teknolojileri alanında eğitim alarak yetkinlik kazanmalarını sağlayacak ve böylece iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek "Nitelikli Genç, Güçlü Denizli" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü "Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” projesinin tanıtım toplantısı Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Projeyle gençlerin kariyer gelişimlerinin desteklenmesi, mesleki yeterliliklerinin artırılması sağlanacak.

Proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinatörlüğünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Belediyesi, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İş Kurumu ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında ikisi Denizli merkezinde, biri Acıpayam ilçesinde olmak üzere 3 farklı eğitim alanı kuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan yazılım laboratuvarı ve mekatronik atölyesinde Denizlili gençler 4 farklı yazılım dilinde eğitim alacaklar. Mekatronik atölyesinde de elektronik kart tasarımı, kodlama vb. eğitimleri verilecek. Ayrıca, Acıpayam ilçesinde kurulan bilgisayar laboratuvarında gençler sosyal medya yönetimi, e-ticaret, grafik tasarım gibi alanlarda yetiştirilecekler. Proje ile iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü oluşturarak genç istihdamına katkı sağlanması hedefleniyor.

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşma yapan GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan öncelikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen SOGEP programı hakkında bilgi verdi. Programın tüm Türkiye’de yürütüldüğünü ve her yıl başvurularının açıldığını bu kapsamda Ajans olarak Aydın, Denizli ve Muğla’dan proje başvurularını alarak projeleri ön değerlendirmeye tabi tuttuklarını, sonrasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayına gönderdiklerini belirtti.

Önümüzdeki dönem GEKA olarak yeni SOGEP projelerinin çalışmalarına başlayacaklarını açıklayan Akdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: “SOGEP’in amaç, hedef ve öncelikleri hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse programın uygulandığı illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezevantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak olduğunu söyleyebilirim. Bu amaç ve öncelikler aynı zamanda Kalkınma Ajanslarının 2022 -2023 yılları için uyguladığı ‘Genç İstihdamı’ çalışma teması ile de örtüşüyor. ‘Nitelikli Genç, Güçlü Denizli’ projesi gördüğünüz gibi hem SOGEP’in önceliklerine hem de genç istihdamı temasına çok uygun bir proje. Ayrıca bu projede büyük bir iş birliğinden söz etmek gerekir. İş birliği içerisinde bu alt yapıyı ilimize kazandıran başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim. İlimizin dijitalleşme kapasitesini artıracak, ihtiyaç duyulan istihdama katkı sağlayacak ve teknoloji diline hakim bu alanda iş üretebilecek insanları yetiştirecek proje Denizli’ye hayırlı ve uğurlu olsun”.

Konuşmaların ardından kurum temsilcileri ve gençler Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan yazılım laboratuvarı ve mekatronik atölyesini gezerek incelemelerde bulundular. Yazılım laboratuvarında C# ve Unity, .Net MVC ve Entity Framework ile web uygulamaları geliştirme, PHP ve MySQL ile web uygulamaları geliştirme, ReactNative ile mobile uygulama geliştirme; mekatronik atölyesinde ise ardunio, temel elektronik dersleri, elektronik kart ve 3D tasarım dersleri gibi başlıklarda eğitimlerin eş zamanlı olarak verileceği belirtildi.

 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr