NİTELİKLİ GENÇ, GÜÇLÜ DENİZLİ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI.

Denizlide gençlerin bilgi teknolojileri alanında eğitim alarak yetkinlik kazanmalarını sağlarken iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını da yetiştiren "Nitelikli Genç, Güçlü Denizli" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü "Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” projesinin kapanış toplantısı, Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Projeyle gençlerin kariyer gelişimleri desteklenirken mesleki yeterliliklerinin de artırılması sağlandı.

Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Osman Zolan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Türkiye İş Kurumu Müdürü Fatih Işık, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, kursiyerler ve davetliler katıldı.

İş kuran gençlerimiz olduğu için çok mutluyum

Başkan Zolan yaptığı konuşmada, bilginin en büyük güç olduğu düşüncesiyle bilişim ve yazılım çağında gençlere fark oluşturacak imkanlar sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Proje kapsamında 65 gencimiz eğitimlerini tamamladı. Bu eğitim sonunda iş bulan, iş kuran gençlerimiz olduğu için de çok mutluyum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun. Gelecek nesillerimiz inşallah bu tür projelerle fark oluşturacak” ifadelerini kullandı.

Güzel bir iş birliği

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ise Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” projesi ile Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla güzel bir iş birliği yaptıklarını, eğitim alan gençlerin ülkemizin dünya ölçeğinde dijital sektörlerde daha fazla pay sahibi olması için çok önemli bir görevlerinin olduğunu ifade ederek bu projeye emek veren herkese teşekkür etti. Denizlinin dijitalleşme kapasitesini artıracak, ihtiyaç duyulan istihdama katkı sağlayacak ve teknoloji diline hakim ve bu alanda iş üretebilecek insanları yetiştiren projenin Türkiyede örnek oluşturabilecek bir proje olduğunun da altını çizdi. 

Konuşmaların ardından projeye katılan gençlere sertifikaları ile eğitimcilere teşekkür belgeleri Başkan Osman Zolan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve diğer katılımcılar tarafından verildi. 

Proje için özel laboratuvar kuruldu

Proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinatörlüğünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Belediyesi, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İş Kurumu ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde hayata geçirildi. Proje kapsamında 65 gence, yaklaşık 4 ay boyunca eğitim verildi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde özel hazırlanan yazılım laboratuvarı ve mekatronik atölyede yürütülen program ile gençlere 4 farklı yazılım dili ve 1 elektronik tasarım eğitimi verildi. Yazılım laboratuvarında C# ve Unity, .Net MVC ve Entity Framework ile web uygulamaları geliştirme, PHP ve MySQL ile web uygulamaları geliştirme, React Native ile mobile uygulama geliştirme; mekatronik atölyesinde ise ardunio, temel elektronik dersleri, elektronik kart ve 3D tasarım dersleri gibi başlıklarda eğitim verildi.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr