GÜNEY EGE’NİN YENİLİK ODAKLI PROJELERİ AR-GE ZİRVESİ VE SERGİSİNDE TANITILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 23-24 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, “4’üncü Mimar&Mühendisler Grubu (MMG) Ar-Ge İnovasyon Zirvesi & Sergisi”ne, Güney Ege’de ileri teknoloji üzerine çalışan, Ar-Ge yapabilme kapasitesine sahip ve bu alanda proje üreten firma ve kurumlarla katıldı. 

Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının geliştirilmesi ve kamu-üniversite-özel sektör işbirliklerinin artması için neler yapılabileceğinin tüm ayrıntılarıyla ele alındığı 4'üncü Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi’nin konusu “Yerli Akılla Küresel Pazarlara” olarak belirlenmiş.

Öncelikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının geliştirilmesi ve kamu-üniversite-özel sektör işbirliklerinin artması için neler yapılabileceği tüm ayrıntılarıyla ele alındı. Zirvenin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, MMG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Balta ve çok sayıda davetli katıldı.

Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değerli yeniliğe dayalı üretimi ve dönüşümü hedefleyen GEKA, bu amaçla Ar-Ge ve inovasyon alanında destek programları yürütürken, bölgede yenilik alanında proje üreten firmaların ve kurumların ulusal ve uluslararası etkinliklere katılımını da sağlıyor.

GEKA’nın Ar-Ge Zirvesi’nde sağladığı stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla’dan katılım sağlayan firma temsilcileri, eğitim, sağlık ve enerji alanlarında yenilik ve inovasyon içeren, bölgeye yüksek katma değer sağlayacak ve alanlarında öncü olabilecek projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiler. Ayrıca firma temsilcileri özel sektör, kamu kurumları, üniversite, Ar-Ge merkezleri ve kalkınma ajanslarından etkinliğe katılan temsilcilerle bir araya gelerek yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler sağladılar. Bunların yanı sıra, zirve boyunca diğer stant alanlarında sergilenen Ar-Ge alanında gerçekleştirilmiş projeleri yakından inceleme fırsatı da buldular. Ajansımız standına etkinliği ilk günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı sayın Çetin Ali Dönmez , ikinci günü de Pamukkale Üniversitesi Rektörü sayın Hüseyin Bağ ziyarette bulunarak katılımcılarımızın çalışmaları hakkında bilgi aldılar. İki gün boyunca sektör profesyonellerinin katılım sağladığı etkinlikte katılımcılarımızın sergilemiş olduğu çalışmalar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Zirve; yerli akılla küresel markanın inşa edilmesi, yerli yeniliğin finansmanı, bilginin ticarileşmesi, üretim teknolojilerinde paradigma değiştiren yenilikler, yerli yenilikçi enerji arzında kömürün rolü, yerli akılla girişimci üniversitelerin inşa edilmesi, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin fikri mülkiyet odaklı dönüşümü, yerli ağlardan küresel pazarlara lojistiğin önemi, küresel pazarlarda sertifikasyon engelinin aşılması gibi pek çok konu başlığında önemli panellere ev sahipliği yaptı.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr