GÜNEY EGE’NİN SAĞLIK VE SPOR TURİZMİ POTANSİYELİ HESTOUREX 2018’DE TANITILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 5-8 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya Anfaş Fuar Merkezinde düzenlenen  “2. Dünya Sağlık, Spor  ve Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı”na, Güney Egeli sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren  kurum ve kuruluş  temsilcileriyle katıldı.

Sağlık ve spor turizminde kurumlar ve alım heyetleri arasında köprü kurma misyonu taşıyan Hestourex 2018 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlıklarının katkılarıyla düzenlendi.

Sağlık turizmi, spor turizmi ve alternatif turizm alanlarında Türkiye’ye turist gönderebilecek Asya’dan Avrupa’ya çeşitli ülkelerden alım heyetlerinin katıldığı fuarda, ağırlıklı olarak B2B iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Görüşmelerde; yurt dışından ve Türkiye’den seyahat acenteleri, dernekler, birlikler, özel hastaneler, devlet hastaneleri, klinikler, spor federasyon ve spor klüpleri bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurdular. Yerli ve yabancı çeşitli firma ve kurumların stant açarak kendini tanıtma imkanı bulduğu dört gün süren fuarın ikinci ve üçüncü günlerinde B2B görüşmeler için özel olarak ayrılan salonda ikili görüşmeler yapıldı.  

Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak tanıtım faaliyetleri yürüten GEKA, tahsis ettiği 120 m2 stant alanında Güney Egeli sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini yurt dışı alım heyetleriyle buluşturdu. Sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin arasında özel ve kamu hastanesi, ağız ve diş sağlığı merkezi, klinik, tur acentesi, otel ve sivil toplum kuruluşu gibi çeşitli alanlardan kurum ve kuruluşlar yer aldı.

GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında Güney Egeli sektör temsilcileri ürünlerini ve tanıtım materyallerini sergileyerek hem bölgenin sağlık ve spor turizmi alanındaki potansiyelini hem de firma ve kurumlarının tanıtımını yaptılar. Yaklaşık on beş kurum ve kuruluştan oluşan Güney Egeli sağlık ve spor turizmi temsilcileri, bağlantı sağladıkları ülkelerle yapacakları işbirliklerinin hem kurumlarına hem de bölgenin bu alandaki potansiyeline önemli katkı sağlamasını umduklarını ifade ettiler.

Ülkemizde spor ve sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturularak, Türkiye genelinde turizmin 12 aya yayılmasını amaçlayan fuarın üçüncü gününde GEKA stant alanı Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ziyaret edildi. Güney Egeli sektör temsilcileri ile bir araya gelen Sayın Bakan temsilciler ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken Hestourex’in her geçen yıl daha da güçlenerek sürmesini temenni ettiklerini belirtti.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr