GÜNEY EGE’NİN AR-GE VE İNOVASYON YÜZÜ İSTANBUL’DA TANITILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı; Aydın, Denizli ve Muğla illerinden ileri teknoloji üzerine çalışan, ar-ge yapabilme kapasitesine sahip, bu alanda ürün ve projeler üreten firmalar ile “3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”ne katıldı.

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından organize edilen zirve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 17 Ekim 2018 Çarşamba günü başladı. 2 gün sürecek olan zirve ile Türkiye’nin ar-ge ve inovasyon stratejilerine katkı sağlanması, teknolojide ulaştığı noktanın gösterilmesi ve üniversite, sanayi, kamu işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmakta. Ayrıca etkinlik ile yenilikçi projelerin yatırıma dönüştürülmesi, ulusal ve uluslararası sanayici ve yatırımcılara teşvik olanaklarının tanıtılması ile yatırımların artması için tüm bileşenleri ve paydaşları ortak platformda buluşturmak hedeflenmekte.

Zirve; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı destekleri, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar) ve DEİK’in (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) katkılarıyla düzenlendi. Zirvenin ilk gününe Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez de katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları, ar-ge merkezleri, bankalar ve özel sektör temsilcileri bir araya gelerek ar-ge ve inovasyon alanında Türkiye’nin mevcut durumunu, gelecek yol haritasını ve dönüşüm için yapılabilecekleri konuştular. Etkinlik esnasında firma ve kuruluşlar sergi alanındaki stantlarında yenilikçi ürün ve projelerini tanıtırken, zirvede dijital dönüşüm, siber güvenlik, sanayinin dönüşümü ve iletişim sektörünün yenilikçi dönüşümü gibi konularda konuşmalar ve paneller gerçekleştirildi.

Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değerli yeniliğe dayalı üretimi ve dönüşümü hedefleyen GEKA, bu amaçla ar-ge ve inovasyon alanında destek programlarından ulusal/uluslararası etkinliklere katılıma kadar çeşitli çalışmalar yürütüyor.

GEKA’nın zirvede sağladığı 18 m2 stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla’dan katılım sağlayan firma temsilcileri; akıllı uygulamalar ve görüntü işleme, teknik tekstil, robotik, yenilenebilir enerji, doğal kompoze taş imalatı, ozon teknolojisi, paslanmaz ürün teknolojisi, elektronik devre ve yazılım, bitkisel ilaç ile doğal sağlık ürünleri gibi çeşitli alanlarda yenilik içeren, bölgeye yüksek katma değer sağlayacak ve alanlarında öncü olabilecek projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiler. Ayrıca firma temsilcileri özel sektör, kamu kurumları, üniversite, ar-ge merkezleri ve kalkınma ajanslarından etkinliğe katılan temsilcilerle bir araya gelerek yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler sağladılar. Bunların yanı sıra, zirve boyunca diğer stant alanlarında sergilenen ar-ge alanında gerçekleştirilmiş projeleri yakından inceleme fırsatı da buldular.

Üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve ar-ge merkezlerinde geliştirilen inovatif projelerin, tanıtılmasına,  hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye’nin teknoloji ihraç eden ülke hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik esnasında Türkiye’nin geleceğinde ar-ge ve inovasyonun belirleyici rolü ile ticarileşmenin vazgeçilmezliği vurgulanırken zirvenin iş birliklerine vesile olması ve ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşma sürecini hızlandırması temenni edildi. Türkiye'nin bölgede ve dünyada etkinliğini sürdürebilmesi ve daha da güçlenmesi için inovasyonun olmazsa olmaz olduğu mesajı öne çıktı.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr