GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI “DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMA VE TEKNİK TEKSTİL” KONULU PANELİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli’de tekstil sektöründe yenilik, tasarım ve markalaşmaya dayalı dönüşüm amacıyla düzenlediği konferansın üçüncüsünü bu yıl Pamukkale Üniversitesi, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Deneği, Ticaret Odası ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirdi.

7 Mart 2016 Pazartesi günü Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, tekstil sektörüne yön veren iş adamları, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, tasarımcılar, AR-GE, pazarlama ve iletişim sektörünün uzmanları ve öğrenciler bir araya gelerek bölgede teknik tekstil üretimine yönelik alternatif çözüm önerilerini konuştular.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe’nin  açılış konuşmalarıyla başlayan konferansta Denizli Valisi, kentin lokomotif sektörü olan ve ihracatın yaklaşık yarısını gerçekleştiren tekstil ve hazır giyim sektörüne çok önem verdiklerini söyledi. Vali Şükrü Kocatepe, tekstil sektörünün geleceğinin yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

Gazeteci Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği konferansın birinci oturumunda;  DSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile EticaretSEM’in kurucusu E-Ticaret uzmanı Merter Özdemir  tekstil sektöründe yenilikçi üretim, pazarlama trendleri ile yeni pazarlara yönelik değerlendirmelerde bulundular. 

Tasarımcı Ümit Temurçin’in moderatörlüğünü üstlendiği “Madalyonun Diğer Yüzü” başlıklı panelde ise; JU İstanbul markasının kurucusu ve tasarımcısı  Duygu Alptekin, Defacto Görsel Sunum Yöneticisi Belkis İsenç, BeStyle Magazin Kurumsal İletişim Müdürü Mukaddes Kaya Güney ve Finans Yayıncılık Kurucusu ve Genel Müdürü Mesut Kul teknik tekstilde yenilikçi tasarımlar çerçevesinde pazarlama, markalaşma ve iletişim trendlerini masaya yatırdılar.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Deneği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal’ın moderatörlüğünü yaptığı son oturumda, Butekom Ar-Ge Müdürü Şengül Teke, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Seventekin, Martur ARGE müdürü Diren Mecit ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Güngör Durur sektörde teknik tekstilin mevcut durumu ve sektörlerde kullanımı, Ar-Ge çalışmalarının dünyadaki ve Türkiye’deki  yeri ve geleceği konularına değinerek katılımcılara bilgilerini aktardılar. 

Konferansta Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçmiş başarılı tekstil projelerinden örnekler sunulurken, Denizli Ticaret Odası’nın GEKA desteğiyle hayata geçirdiği Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi” projesi kapsamında tasarlanan farklı konseptteki ürünler sergilendi. Ayrıca Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin GEKA’dan aldığı destekle gerçekleştirdiği “Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” projesi tanıtılırken, DENİB’in Turkish Towels konseptinden ürünler de sergilendi. Bunun yanında Butekom ARGE pazarında başarılı bulunan proje fikirleri ve teknik tekstil ürünlerinden bazı örnekler konferans katılımcıları ile paylaşıldı.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr