GEKA MUĞLA’NIN TANITIMI İÇİN RUSYA’DA

 

MUTSO öncülüğünde yapılan Muğlalı işadamları ve Güney Ege Kalkınma Ajansı uzmanlarının katıldığı 6 günlük iş gezisi kapsamında ilk temaslar 21 Kasım 2012, Çarşamba günü St. Petersburg Başkonsolosluğu ziyaretiyle başladı. Ziyarette Başkonsolos Sayın Dr. Tanju BİLGİÇ ve St. Petersburg ticari ataşesi Sayın Dilek DOĞRUER ile görüşülerek Muğla ve St. Petersburg arasında işbirliği geliştirme olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. St. Petersburg’daki iş ortamı, iş fırsatları ve St. Petersburg ile ticari ilişkileri geliştirmek için Muğla’nın önde gelen sektörleri hakkında karşılıklı bilgilendirmelerin yapıldığı görüşmenin ardından, St. Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Oda başkanı Vladimir I. Katanev tarafından karşılanan heyet, Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent KARAKUŞ, iki kent arasındaki ticari işbirliğini turizm, yaş sebze ve narenciye sektörlerinde daha ileriye taşıma konusunda MUTSO olarak her türlü fırsatı değerlendirmeye hazır olduklarını vurgularken, Katanev, özellikle inşaat, inşaat malzemeleri, turizm, tekstil ve tarım ürünleri sektörlerinde St. Petersburg’da iş fırsatları olduğuna dikkat çekti.

22 Kasım Perşembe günü devam eden ziyaretlerde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti inşaat ve turizm sektörlerinde yer alan kilit aktörlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda St. Petersburg’un inşaat yatırım sektörünün parlayan yıldızı olan Rönesans Development’ın Genel Müdür Yardımcısı Özgür Eyrice, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Heyetini konuk etti. Sn. Eyrice, Rusya ve St. Petersburg’da elde ettikleri sürdürülebilir başarılarının kalite ve karşılıklı güvene dayandığını ifade ederek, uzun vadeli bir bakış açısıyla yatırım stratejisi oluşturulursa başarılı olunabileceğini belirtti.

Rusya Seyahat Acentaları Birliği Kuzey-Batı Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen ziyarette, Bölge Müdürü Tatiana Gavrilova ve Kuzey-Batı Seyahat Acentaları Sözcüsü Pavel S.Rumyantsev, Muğla Heyetini Kuzey-Batı Bölgesi ve müzeleri ile Muğla’nın tanıtımı için sağlayabilecekleri destekler hakkında bilgilendirdiler. Görüşmede ayrıca iki şehrin turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalarının birbirlerini daha iyi tanıması gerektiğini, bunun da MUTSO ve Rusya Seyahat Acentaları Birliği Kuzey-Batı Bölge Başkanlığı aracılığıyla gerçekleşebileceği vurgulandı.

23 Kasım 2012, Cuma günü ise Ingria Technopark ile bölgenin önde gelen bir yaş sebze meyve ithalatçısının soğuk hava depolarını ve paketleme tesisine ziyaretler gerçekleştirildi. Ingria Technopark’ı, heyete bir sunumla tanıtan Stratejik ortaklıklar Başkan Yardımcısı Igor Rozhdestvenskiy; bu teknoparkın üniversite, yatırımcılar, devlet, şirketler, yeni girişimciler, danışmanlar ve uzmanlar arasında kurulan bir ortaklık şebekesini yöneten bir fonksiyonu olduğunu belirtti. Heyet ayrıca, St. Petersburg’da yaş sebze ve meyve ticareti alanında faaliyet gösteren Baltfruit firmasının soğuk hava depoları ile paketleme tesisini ziyaret etti. Heyete tesisi gezdiren firmanın Genel Başkanı Ahahin Igor Vladimiroviç, 2500 soğuk hava konteynırının bulunduğu tesiste meyve ve sebzelerin, ürüne göre uygun sıcaklıktaki konteynırlarda muhafaza edildiğini söyledi. İşleme sürecine alınan ürünlerin soğuk hava deposunda en kısa sürede işlenip piyasaya sürüldüğünü belirten Genel Başkan, her ölçekteki marketlere yaş sebze meyve tedarik ettiklerini ifade etti. Heyetin sorularını da cevaplayan Sn. Vladimiroviç, Heyetin birlikte ticaret yapma teklifine olumlu yaklaştı. Sn. Vladimiroviç, ilk olarak küçük partiler halinde ticarete başlamalarının daha uygun olacağını, birbirlerini tanıdıkça bu miktarın artabileceğini, dış ticarette kalite ve güvenin uzun vadeli ticari ilişkinin temel taşları olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr