GEKA 89. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI PAMUKKALE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 89’uncu Yönetim Kurulu Toplantısı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Denizli Pamukkale’de Colossae Termal Otel’de gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak; "Toplantının hem bölgemize hem de Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum. Ajans çok önemli gelişmelere katkı sağlıyor. Bunları yakın zamanda Sayın Valimizin de başkanlığında izleme değerlendirme olarak mutlaka yayınlanacaktır. Sizler de göreceksiniz.  Denizlimizin özellikle sanayideki kalkınması ve gelişmesi noktasında yapılacak çalışmalara hepimiz destek vermekteyiz. Diğer illerde de bir çalışma olduğu zaman mutlaka onunla da ilgileniyoruz. Sadece Aydın, Muğla değil tüm ülkemizin kalkınması konusuna önem vererek çalışmaktayız.  Bu hizmet anlayışı ile tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi. Konuşmasında dün Adana'da meydana gelen olaya da değinen Vali Altıparmak; "Dün akşamki yaşadığımız elim kazadan dolayı üzüntülerimizi belirtmek isterim. Allah rahmet eylesin,  ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum.  Çok üzücü bir olay. Bu olayların yaşanmaması için biz yöneticilere de büyük işler düşmektedir" diye konuştu.

Muğla Valisi Amir Çiçek öncelikle,  Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçireceklerini ardından devam eden çalışmaları ve projeleri Yönetim Kurulu olarak değerlendirerek istişare edeceklerini belirtti.

Sektörel kongreler ve fuar çalışmalarına ağırlık verildi.

Ajansın son dönem gerçekleştirdiği çalışmalar arasında sektörel kongreler ve bölge tanıtım çalışmalarının öne çıktığının altını çizen Vali Çiçek, bu kapsamda Fethiye’de yapılan “5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı” Kongresi” ile Bodrum’da düzenlenen “17. Ulusal Turizm Kongresi”ne Ajansın düzenleme kurullarında yer alarak destek verdiğini söyledi. Bölgenin  kültürel ve turistik değerlerinin yurt içi pazarlarda tanıtılması amacıyla katılım sağlanan fuar çalışmaları kapsamında ise; geçtiğimiz ay Antalya’da gerçekleştirilen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı ile Ankara’da düzenlenen 9. Ege İlleri Tanıtım Günleri etkinliğine bölgenin kurum ve kuruluşlarıyla katılım sağlandığını ifade etti. 

İlçe analiz çalışmaları devam ediyor.

Ajansın, Aydın, Denizli ve Muğla’daki ilçelerin mevcut durumlarını tespit ederek sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik proje fikirleri oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiği ilçe analiz çalışmalarına Muğla’nın Kavaklıdere ilçesiyle devam ettiğini belirten Muğla Valisi, bu kapsamda ajans uzmanlarının Kavaklıdere’de yaptıkları analizler ve kurum görüşmeleri sonrasında paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenlediğini söyledi. Düzenlenen toplantıda ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacak proje, faaliyet ve yatırım önerilerinin tartışıldığını ve sonuç olarak Kavaklıdere’de kültürel ve sosyal olanakların arttırılması, mermer atıklarının bertarafı ve değerlendirilmesi, bakırcılıkta ürün çeşitliliğinin arttırılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi gibi hususlar konusunda proje önerilerinin öne çıktığını ifade etti. Vali Çiçek, Aydın, Denizli ve Muğla’da gerçekleştirdikleri ilçe analiz çalışmalarına önümüzdeki tarihlerde devam edeceklerini söyledi.

Yatırım Destek Ofisleri yatırımların arttırılması vizyonu çerçevesinde çalışacak.

(Mülga)Kalkınma Bakanlığı’nın, illerdeki yatırımların arttırılması amacıyla Kalkınma Ajansları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yatırım Destek Ofislerine ilişkin mevzuat altyapısını güçlendirecek yeni bir yatırım destek ofisi vizyonu ortaya koyduğunu belirten Amir Çiçek, bu vizyon çerçevesinde yatırım destek ofislerinin, ilerleyen süreçlerde yalnızca izin ve ruhsat işlemlerinin takip ve sonuçlandırılmasında görev alan aracı birimler olarak değil, aynı zamanda yatırımcının ihtiyaç duyduğu her türlü bilgilendirmeyi yapabilen ve onları yönlendirebilen, ilin iş ve yatırım ortamına ilişkin derinlemesine çalışmalar yürüten ve ilde yatırım destek ve tanıtım konularında koordinasyonu sağlayan birimler olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Bu doğrultuda; İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerinin hazırlanması amacıyla Aydın, Denizli ve Muğla illerinde ilgili kurum ve kuruluşların katılım sağladığı ve konuyla ilgili görüşlerin alındığı toplantılar düzenlendiğini ve söz konusu Strateji belgesinin katılımcılık ilkesi ile hazırlanması ve uygulamaya konması için ilgili faaliyetlerin önümüzdeki günlerde yoğunlaşarak devam edeceğinin de altını çizdi.

Bölgeden 33 adet proje başvurusu oldu.

Vali Çiçek, Ajansın Destek programları arasında yer alan Doğrudan Faaliyet Destek programı kapsamında, 2016 yılında Ajansa 33 adet proje başvurusu yapıldığını, projelerin değerlendirilmesi sonucunda Yönetim Kurulunca onaylanarak başarılı ilan edilen 15 adet projenin 13’ü ile sözleşme imzalandığını söyledi. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan yeni projeleri bugünkü toplantıda inceleyerek değerlendireceklerinin de altını çizdi. 

AB Proje konuları incelenecek.

Muğla Valisi Amir Çiçek konuşmasına şu şekilde devam etti “Son gündem maddemiz, Avrupa Birliği üyelik sürecinin en önemli adımlarından biri olan “Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA)” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı’na, Ajansımız tarafından sunulacak ve bölgemiz kalkınmasına ivme kazandıracak proje konuları olacak. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan proje konularını ve içeriklerini inceleyerek değerlendireceğiz” dedi.

Vali Çiçek konuşmasının ardından Kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, toplantının bölge için hayırlı olmasını diledi.

Toplantı sonunda kurul üyeleri, Pamukkale Karahayıt’ta sağlık turizmi alanında GEKA’nın destek verdiği termal kür merkezindeki projeleri incelediler. Ardından, Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale Antik Havuz ziyaret edildi.

 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr