GEKA 77. YÖNETİM KURULU BULDAN’DA TOPLANDI.

Ajansımızın 77. Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli Valimiz Şükrü Kocatepe başkanlığında, adını dünyaya geleneksel tekstil ürünleriyle duyurmuş olan Denizli’nin Buldan ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanımız Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında; Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin,  Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Genel Sekreterimiz Süleyman Alata’nın katılımlarıyla yapıldı.

Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe toplantıda Ajansın son bir ayda yapmış olduğu faaliyetlerin, daha önce almış olunan kararlarla ilgili gelişmelerin gözden geçirileceğini, ihtiyaç duyulan hususlarda kararlar alınacağını, planlanan proje ve faaliyetlerin görüşülerek değerlendireceğini ifade etti.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Ajansın koordinasyonunda Aydın, Denizli ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürlükleri ile birlikte organize edilen Travel Turkey İzmir Fuarı’na, 10- 13 Aralık 2015 tarihlerinde katılım sağlandığını ifade etti. Vali Kocatepe, GEKA’nın ilgili kurum ve kuruluşlarla bölgenin alternatif turizm imkanlarını ön plana çıkartarak bölgenin tanıtımını yaptığının da altını çizdi.

Ajansımızın Kasım ayı içerisinde, güneş, rüzgar, biyogaz ve jeotermal enerjisi ana temalarını kapsayacak şekilde 2’ncisini Muğla’da gerçekleştirdiği “Güney Ege Yenilenebilir Enerji Konferansı”nda yenilenebilir enerji alanındaki sektör uzmanlarını bir araya getirdiğini söyleyen Kocatepe, konferansta yenilenebilir enerji santralleri kurulumu ile ilgili mevzuat, yenilenebilir enerji santralleri örnek uygulamaları, finansman destekleri ve yeni teknolojiler hakkında yatırımcı ve kuruluşların bilgi ve tecrübelerini paylaştığını belirtti.

GEKA’nın 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında Ajansa şimdiye kadar 51 adet proje başvurusu yapıldığını söyleyen Dönem Başkanı Şükrü Kocatepe, değerlendirmeyi geçerek Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış 16 adet projenin akabinde son başvuru döneminde başarılı bulunan 4 adet projeyi daha bugünkü toplantılarında değerlendirerek karara bağlayacaklarını ifade etti.

Gündem maddelerini sırasıyla kurul üyelerine açıklayan Yönetim Kurulu Başkanımız Vali Şükrü Kocatepe genel bir değerlendirme yaparak sözlerine şöyle devam etti. “Ajansımızın 74. Yönetim Kurulu Toplantısında, Güney Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması amacıyla 2016 yılında katılım sağlanacak fuarları belirlemiştik. Ancak, Rusya ile ülkemiz arasında yaşanan son siyasi gelişmeler nedeniyle Moskova’da gerçekleştirmeyi planladığımız turizm ve gıda fuarlarına katılımımızı tekrar değerlendireceğiz. Aynı zamanda söz konusu fuarlara alternatif olabilecek nitelikteki uluslararası fuarları tekrar gözden geçirerek durum değerlendirmesi yapacağız. Toplantımızın diğer gündem maddeleri ise; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ajansımız arasında imzalanması söz konusu olan “Yatırım Envanteri Protokolü ve Avrupa Birliği hibeleri kapsamında destek almaya hak kazandığımız AB Erasmus+ Projesinin imzalanması hususlarının görüşülmesi olacak. Bahsi geçen protokol ile Ajansımız, yatırımcılara olası yatırım alanlarına ilişkin hızlı ve etkin bilgi sunabilmek amacıyla Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi üzerinden veri temini oluşturabilecek. Ajansımız bünyesinde oluşturulan AB çalışma grubunun hazırladığı ve AB hibeleri kapsamında destek almaya hak kazanan Markalarla Güçleniyoruz projesi ile markalaşma konusunda bölgemizde kapasitenin artırılması amaçlanıyor. Projenin konsorsiyum üyeleri olan Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Denizli İhracatçılar Birliği, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Gençlik Derneği üyeleri İspanyol ortaklarıyla işbirliği yapacaklar” dedi.

Son olarak Ajansımızın insan kaynaklarına yönelik mevcut durumunu ve ihtiyaçlarını belirleyen insan kaynakları raporunu görüşeceklerini söyleyen Kocatepe, ayrıca Ajans personelinin mesleki ve kişisel yönden daha nitelikli hale gelmesini sağlayacak 2016 yılı eğitim takvimini gözden geçirerek bu yönde karar alacaklarının altını çizdi. GEKA dönem başkanı Denizli Valisi Kocatepe sözlerini kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek ve toplantının bölge için hayırlı olmasını dileyerek sonlandırdı.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr