GEKA 75. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI MUĞLA DATÇA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 75. Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında Muğla Datça’da gerçekleştirildi.

Toplantı GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında; Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin,  Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın katılımlarıyla yapıldı.

Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe toplantı açılış konuşmasında; GEKA yönetim kurulu üyeliği hakkında bilgi vererek bu çerçevede ticaret ve sanayi odası başkanlarının ikişer yıl GEKA Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını ve üyeliğin 2 senede bir sırasıyla ticaret odalarından sanayi odalarına geçtiğini söyledi. Bu nedenle GEKA yönetim kurulu üyelikleri sona eren Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’e GEKA yönetimi adına teşekkür etti. Ayrıca, görevi devralan Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin’i ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’yi GEKA’daki yeni görevleri için kutlayarak yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi.  

Toplantıda ağırlıklı olarak bir önceki toplantıdan bu yana Ajansın gerçekleştirdiği faaliyetler görüşülürken, GEKA’nın yürüttüğü Doğrudan Faaliyet Desteği proje başvuruları ve Ajansın 2016 yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin nihai hale getirilmesi ile ilgili hususlar değerlendirildi.

Ajansın danışma organı olan Kalkınma Kurulunun 13. Toplantısının Muğla’da gerçekleştirildiğine işaret eden GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, toplantıda “Yenilik ve Girişimcilik” ile “Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması” başlıkları adı altında grup çalışmaları gerçekleştirildiğini dile getirdi. Toplantıda Kalkınma Kurulunun görüş ve önerilerinin görüşüleceğini belirten Kocatepe,  bunların uygulanmasına yönelik değerlendirme yapılacağını söyledi.

GEKA yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe kurul üyelerine gündem maddelerini açıkladı ve genel bir değerlendirme yaparak sözlerine şöyle devam etti. “Son toplantımızdan bu yana gerçekleştirilen Antalya YÖREX ve Londra World Travel Market Fuarlarında, bölgemizin kurum, kuruluş ve firmaları Güney Ege’nin tanıtımına yönelik tahsis ettiğimiz stant alanlarında kurumlarını ve bölgemizi temsil ettiler. Antalya YÖREX Fuarı’nda Güney Ege’nin geleneksel gıda ve el sanatları ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla tahsis ettiğimiz 150 metrekarelik stant alanında Aydın Ticaret Odası, Denizli Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Buldan Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Marmaris Ticaret Odası katılım sağladı. Londra’da gerçekleştirilen seyahat fuarında ise, tahsis ettiğimiz 30 metrekarelik stant alanında Marmaris, Fethiye, Sarıgerme, Dalaman ve Bodrum ile Pamukkale, Kuşadası, Didim destinasyonlarının tanıtımı yapıldı. Önümüzdeki 10- 13 Aralık 2015 tarihlerinde ise İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarı’na ikinci kez katılım sağlayacağız. Bu yönde Ajans olarak çalışmalarımız devam etmektedir. 240 metrekarelik stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla illerimizle birlikte Kuşadası, Didim, Pamukkale, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve diğer destinasyonların tanıtımını alternatif turizm konseptini ön plana çıkartarak bölgemiz kurumlarıyla birlikte yapacağız” dedi.

Güney Ege Bölgesinin ulusal ve uluslararası arenadaki tanıtımına yönelik tanıtım turu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Vali Kocatepe, bu çerçevede, 8-11 Kasım 2015 tarihinde Japon Seyahat Acentelerine yönelik bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu kapsamda Japonya’dan 4 seyahat acentesinden toplam 6 temsilciyi 4 gün süreyle Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm destinasyonu olarak pazarlanması amacıyla Ajans tarafından bölgede ağırlandığını belirtti. Gezi programının; termal sağlık merkezleri, tarihi mekanlar, Bölge’de öne çıkan kültürel ve doğal miras alanları ile önde gelen turizm tesislerinden oluştuğunun da altını çizdi.  

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Toplantının son gündem maddelerinin 2016 yılı Taslak Mali Destek Programları ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Ajansa başvurusu yapılan 4 projenin değerlendirilerek karara bağlanması olacağını söyledi.

Konuşmanın ardından toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ile devam ederek son buldu.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr