GEKA 1.ULUSLARARASI BÖLGESEL KALKINMA KONFERANSI’NDA

 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde 22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen  konferansa 13 ülkeden akademisyen ve araştırmacılar 90’a yakın bildiri ile katılırken, bölgesel kalkınma alanında uzman 20’yi aşkın yerli ve yabancı davetli konuşmacı da iştirak etti.

Konferansa, TOBB Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Ahmet Yaman, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Bingöl Valisi Sn. Mustafa Hakan Güvençer, Malatya Valisi Sn. Doç. Dr. Ulvi Saran, Elazığ Valisi Sn. Muammer Erol, Tunceli Valisi Sn. Mustafa Taşkesen, Malatya Milletvekilleri Sn. Öznur Çalık, Sn. Mücahit Fındıklı, Sn. Ömer Faruk Öz, Sn. Cemal Akın ve Sn. Mustafa Şahin, Malatya TSO Başkanı Sn. Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Belediye Başkanı Sn. Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Sn. Süleyman Selmanoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeleri, diğer kalkınma ajansları temsilcileri ve yerli ve yabancı pek çok misafir katıldı. 

Bölgesel kalkınma konusunda dünya ve Türkiye deneyimlerini dikkate alarak "en iyi uygulamaları" incelemek ve bu uygulamaların ülkemizde muhtelif kalkınma ajansları ve diğer ilgili kurumlar tarafından yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen konferansta açılış konuşmalarını sırasıyla Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. Fethi Altunyuva, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Ahmet Yaman, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu, Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Bingöl Valisi Sn. Mustafa Hakan Güvençer yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından “Bölgesel Kalkınmaya Küresel Bakış” oturumu ile çeşitli uluslararası örgütlerin bölgesel kalkınma konusuna bakış açıları ve "en iyi uygulamalar" yansıtıldı. Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran tarafından yönetilen oturumda Kalkınma Bakanlığı temsilcisi Sn. Murat Kara, OECD Bölgesel Kalkınma Politikası Departmanı Başkanı Sn. Joaquim Oliveira Martins, İslami Kalkınma Bankası’nın Orta Asya ve Avrupa Departmanı’nın yöneticisi Sn. Hikmat Aliyev, Avrupa Komisyonu’nun bölgesel politikadan sorumlu genel direktörlüğünde görev yapan Sn. Inguna Kramina ve Avrupa’daki turizm ve bölgesel kalkınma politikaları üzerine çalışan Prof. Dr. Henrik Halkier'in sunumları yer aldı.
 

Öğleden sonraki paralel oturumlarda ise 18 farklı başlık altında bölgesel kalkınmaya yönelik Türkçe ve İngilizce bildiriler sunuldu. Konferans 23 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen paralel oturumların ardından 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenen bölge gezisi programıyla sona erdi.

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr