DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU VE TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NDAN YÖREX’TEKİ STANTLARIMIZA ZİYARET

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin oda ve borsaları, GEKA’nın 6. Yöresel Ürünler (Yörex) Fuarı’nda tahsis ettiği 150 metrekarelik stant alanında Güney Ege’nin geleneksel gıda ve el sanatları ürünlerinin tanıtımını yaptılar. 

Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen, bunun yanında üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı'na Aydın, Denizli ve Muğla illerinden Aydın Ticaret Odası, Denizli Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Buldan Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası, ve katılım sağladı.

07-11 Ekim tarihlerinde, Antalya Expo Fuar merkezinde 6’ncı kez düzenlenen YÖREX Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GEKA’nın Aydın, Denizli ve Muğla stantlarını da ziyaret ettiler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Aydın, Denizli ve Muğla stantlarında Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata karşıladılar.

Fuar açılış töreninde, Ajansımız ve Aydın Ticaret Odası tarafından organize edilen zeybek ekibi görkemli gösterisi ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.  

GEKA’nın koordinasyonuyla kurulan Aydın, Denizli ve Muğla stantlarında, Güney Ege’nin tanıtımına ilişkin görseller, zeytin, zeytinyağı, kestane, Denizli Leblebisi, bal, kekik, narenciye ve badem vb. yöresel tatların yanında kökeni Osmanlı’ya kadar uzanan Buldan Dokumaları ve Yatağan Bıçakları sergilendi.

Stantları tek tek gezen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yöresel ürünlerin ekonomik bir değer ifade etmesi açısından coğrafi işaret tescilinin önemli olduğunu söyledi. Dünyanın çok az yerinde Anadolu’daki çeşitliliğin görülebileceğini belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kalkınma Ajanlarının fuara katkısı için önemli olduğunu belirterek, katılımcı Kalkınma Ajanslarına teşekkür etti.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr