Denizli, MENA Ülkelerinden Gelen Temsilcilere Tanıtıldı

Ajansımız, T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda 29-30 Mart 2018 tarihleri arasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ülkelerinin (MENA) 27 farklı seyahat acenteleri, tur operatörleri ile gazeteciler tarafından Denizli’ye termal ve sağlık turizmine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi.

Etkinlikte Ajansımız; Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), TYDTA MENA Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türk Havayolları (THY), Zafer Kalkınma Ajansı ve özel sektör işbirliğiyle programı organize etti. Organizasyonda 5 kişilik TRT Arapça kanalı ve Arapça yayın yapan diğer kanallardan muhabir ve haberciler heyete eşlik ederken, haber ve sosyal medya paylaşımlarında bulundular.

29 Mart 2018 Perşembe akşam saatlerinde Pamukkale’ye gelen heyet, Pamukkale’de termal bir otelde misafir edildi. 30 Mart 2018 Cuma günü Pamukkale’de ildeki termal otel ve hastane temsilcileri ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki seyahat acenteleri temsilcileri “Termal ve Sağlık Turizmi” B2B programında bir araya geldiler. Katılımcılar, toplantıda turizm turları üzerine fikir alışverişinde bulunarak ortak çalışma planları oluşturdu. Toplantının ardından Denizli Valisi ve Ajansımız Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan’ın katılımı ile öğle yemeği gerçekleştirildi. Yemek sırasında yapılan görüşmelerde etkinlik katılımcılarından yatırımcı ve Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı Yatırım Danışmanı Abdülaziz Jaber yaklaşık 9 yıldır Trabzon ile çalıştıklarını ancak Denizli’nin de turizm açısından potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı. İlk defa Denizli’ye geldiklerini ancak çok beğendiklerini ifade eden Jaber, bu etkinliğin Denizli ile yapılacak olan faaliyetlerin bir başlangıcı olduğunu, tekrar gelmeyi ve daha çok vakit geçirmeyi çok istediklerini belirtti. Yemek sonrası termal sağlık hizmetleri ve konaklama imkanları sunan bir tesise gerçekleştirilen ziyaretin ardından teleferik ile Bağbaşı Yaylası’na geçilerek misafirler yemyeşil doğada karlı yaylanın keyfini çıkarttılar. Ardından Hierapolis Antik Kenti’ne ve Pamukkale’ye yapılan ziyarette misafirler bölgemize hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Bu organizasyon, Ajansımızın 2018 yılından itibaren uygulayacağı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında düzenlenen bir faaliyet olup Bölgemizin termal ve sağlık turizmine yönelik potansiyelinin en iyi şekilde tanıtılması ve yeni iş fırsatlarının oluşturulması için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmektedir

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr