DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ TÜRKİYE'YE YAYILIYOR.

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirecek yeni bir program hayata geçiyor.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile Türkiye çapında Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulacak. 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Projesi’nin ilk adımı, aralarında Güney Ege Bölgemizden Muğla’nın da olduğu Türkiye çapında 12 ilde başlayacak.

Tüm ülkede teknoloji üretecek ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet vermek üzere hazırlanacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitimler ilk etapta Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon illerinde Mayıs 2019 itibariyle hayata geçecek. 

Teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla tasarlanan proje kapsamında, gerçekleştirilecek eğitimlere dahil olabilmek için yazılı ve uygulamalı sınava girmek gerekiyor. Başvuruların 3 Şubat 2019 tarihinde yapılacağı ve matematik, fen, algoritma ile genel kültür içerikleri alanlarında problem çözme, eleştirel düşünebilme, veri yorumlayabilme becerilerinin ölçüleceği sınav, 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

Yazılı sınavın ardından, başarı gösteren öğrenciler Nisan 2019'da  uygulama sınavına dahil edilecek. 

 

Nihai sonuçların açıklanması ile birlikte, Mayıs 2019 itibariyle eğitime hak kazanan öğrenciler kamuoyuna ilan edilecek.

 

Toplamda 3 yıllık bir süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olacak öğrencilerimiz, projeyle ilgili detaylı bilgiye https://www.deneyapturkiye.org/ internet sitesinden ulaşabilirler.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr