ÇAMELİ’NİN YENİ TURİZM ADRESİ TAŞ KONAKLAR AÇILDI

Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi Çameli'de Ajansımızca desteklenen “Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi”nin açılışını yaptı.

2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Ajansımız tarafından desteklenen, Çameli Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi” 2015 yılı ekim ayında uygulanmaya başlandı. 1 milyon 750 bin TL toplam bütçeyle tamamlanan proje, Ajansımız tarafından 585 bin TL destek tutarı ile desteklendi.

Projenin amacı; Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin alt yapı çalışmaları ile yükseltilerek, alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılması yoluyla bölgedeki turizm potansiyelinin açığa çıkarılmasına ve bölgenin turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi, turizm yatırımlarının artırılmasına örnek bir tesis ile katkı sağlanmasıdır.

Bu amaçla Çameli ilçesinde ''Çameli Eko Turizm Evleri ve Dinlenme Tesisleri'' inşa edildi. Proje kapsamında 10 adet taş ev, restoran, hamam, sauna, yüzme havuzu yapıldı. Tesisin yapılmasıyla beraber Çameli'ye spor, macera ve doğa turizmi için gelen, fakat konaklama imkanı kısıtlı olduğu için ilçede kalamayan turistlere bu olanağın devlet eliyle sağlanarak daha fazla turistin gelmesi ve geceleme sayısının artırılması hedeflenmektedir.

Taş evlerin açılışını yapan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi, yapılan eserin yayla turizmi için güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Çameli taşınılan, yaşanmaya gelinen, aranan yer olacak. Belediye başkanımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. Zeybekçi, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Kaymakamı Semih Cembekli, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Ajansımız Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ve diğer protokol üyeleri ile kurdele kesiminin ardından proje alanında incelemelerde bulundu.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr