APİTERAPİK ARICILIK ÜRÜNLERİ İŞLEME MERKEZİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi Fizibilite Raporu Projesi” için MUTSO ve GEKA arasında sözleşme imzalandı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında 10 Mart Salı günü Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi Fizibilite Raporu Projesi” için sözleşme imzalandı.

GEKA’nın Bölgenin kalkınmasını sağlayacak ve rekabet gücünü geliştirecek yatırımların fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğü Fizibilite Desteği Programı kapsamında gerçekleştirilecek projeyle, Muğla’da Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi kurulması için ön fizibilite çalışması yapılacak. GEKA’nın destekleyeceği, MUTSO’nun yürüteceği ve MAYBİR’in de proje ortağı olduğu projeyle Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi’nin fizibilite raporu hazırlanacak.

MUTSO Binasında gerçekleştirilen imza töreninde MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ercan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan,  MUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Öcal,  Mehmet Çahan, Mustafa Karataş ve Mehmet Dişcigil ile GEKA Muğla Yatırım Destek Ofisi’nden bir uzman da hazır bulundu.

Törende bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Başkanı Ercan şu ifadelere yer verdi. “Dünya Çam Balı üretiminde yüzde seksen beşlik payla lider konumda olan Muğla’nın yenilikçi üretim metotlarıyla katma değeri ve ihracat potansiyeli yüksek Apiterapi ürünlerinin üretiminin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Muğla’da bal ürünlerine alternatif olacak katma değeri ve ihracat potansiyeli yüksek arı sütü, polen, arı zehri, propolis gibi apiterapik ürünlerin üretilmesinin Muğla ekonomisine ve kalkınmasına ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Ancak, söz konusu yatırımın yapılabilirliğinin araştırılması ve yönteminin belirlenebilmesi gerekiyor. Bu nedenle öncelikle GEKA’nın yürüttüğü Fizibilite Desteği Programı için bu projeyi hazırladık. Değerlendirme aşamasını geçerek destek almaya hak kazanan “Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi Fizibilite Raporu Projesi”nin Fizibilite raporunu hazırlayarak bu sektörde ilk adımı atacağız. Projenin Muğla’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diler projeye destek veren Ajansımıza da teşekkür ederiz.”        

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ise 2019 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleyecekleri projenin, Muğla’nın kalkınmasına katkı sağlayacağını ve rekabet gücü açısından önemli bir ekonomik değerinden yararlanılmasının yolunu açacağını ifade etti. Ayrıca, projenin kırsalda kalkınma ölçeğinde rol model olması açısından önemli olduğunun da altını çizdi. Akdoğan,  bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürüttükleri Fizibilite Desteği Programı’nın 2020 yılı proje başvuruları için önümüzdeki tarihlerde kamuoyuna açıklama yapacaklarını da söyledi.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr