AJANSIMIZIN 78. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI AYDIN’DA YAPILDI

Ajansımızın 78. Yönetim Kurulu Toplantısı,  Dönem Başkanımız Denizli Valimiz Şükrü Kocatepe başkanlığında, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Genel Sekreterimiz Süleyman Alata’nın katılımlarıyla Aydın Valiliği’nde gerçekleştirildi. .

Toplantının açılışında Ajansın son bir ayda yapmış olduğu faaliyetlerin gözden geçirileceğini ifade eden Denizli Valimiz Şükrü Kocatepe, ihtiyaç duyulan hususlarda kararlar alınacağını, planlanan proje ve faaliyetlerin görüşülerek değerlendireceğini ifade etti.

Ajansın danışma organı olan ve dönem başkanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Harmandar’ın yaptığı Kalkınma Kurulu’nun, 14. toplantısını 2014 Aralık ayı içinde Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğini hatırlatan Vali Şükrü Kocatepe, “Aydın, Denizli ve Muğla’dan katılım sağlayan kalkınma kurulu üyelerimizin Ajansın çalışmalarına yön verecek öneri ve görüşleri bu toplantıda tespit edildi. Özellikle, Ajansımızın destek ve faaliyetlerinde tanıtım ve görünürlüğün artırılması, alternatif turizm, yenilenebilir enerji ve dezavantajlı grupların daha çok desteklenmesi hususlarında yoğunlaşan önerileri bu toplantımızda değerlendirilerek faaliyetlerimizdeki uygulama yöntemleri karara bağlanacaktır. Bugünkü toplantımızda ayrıca; diğer ülkelerdeki bölgesel kalkınma ajansı uygulamaları incelenerek iyi uygulamalar gözden geçirilecektir. Bu kapsamda özellikle İtalya’daki Bölgesel Kalkınma Ajanslarının çalışmaları bu toplantımızda tartışılacaktır. Bu yıl ilan etmeyi planladığımız Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve Teknik Destek Programının görüşülmesi diğer gündem maddelerimiz olacak, Doğrudan Faaliyet Desteği Programında Güney Ege Bölgesi’nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak kritik öneme haiz araştırma, geliştirme, planlama, fizibilite ve benzeri diğer desteklenmesi gereken faaliyet konuları belirlenecektir. Teknik Destek Programında ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalarına destek verilecek ve her iki programın 2016 yılı kapsam, öncelik, bütçe, destek miktarı ve başvuru koşulları Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilerek karara bağlanacak ve önümüzdeki günlerde Ajansımızca kamuoyuna ilan edilecektir.

Bunların yanında; Ajansımızın Aydın, Denizli ve Muğla’da bulunan Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla yatırımcılara tesis için uygun arazilere ilişkin hızlı ve etkin bilgi sunabilmesi amacıyla başlattığı yatırım arazisi tespiti bilgi sistemi hakkındaki çalışma sonuçları  toplantımızda değerlendirecektir. Yönetim Kurulumuzun geçen toplantısında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile işbirliği kararı uyarınca imzalanan protokol ve bundan sonra da ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla yapılması gereken işbirliği protokolleri konuları Yönetim Kurulumuzca incelenerek karara bağlanacak, bölgemizdeki yatırımcılara bu konuda verilecek destek yöntemleri ile bölgemizdeki kurum ve kuruluşların bölgemiz kalkınmasına yönelik düzenlemeyi planladıkları faaliyetlerin Ajans işbirliğinde gerçekleştirilmesine ilişkin talepleri de incelenerek karara bağlanacaktır. Son olarak, Ajans personelinin mesleki ve kişisel bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 2016 yılı Meslek İçi Eğitim Konuları ve Takvimi gözden geçirerek kararlaştırılacaktır.   Siz saygıdeğer Yönetim Kurulu üyelerimize teşrifiniz ve katkılarınız için teşekkür eder, toplantımızda alacağımız Kararların bölgemiz ve İllerimiz için hayırlı ve başarılı olmasını diler, saygılar sunarım.” dedi.

Konuşmanın ardından Ajansın gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr