AJANSIMIZIN 110. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI AYDIN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ajansımızın 110’uncu Yönetim Kurulu, gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddelerini değerlendirmek ve yeni yapılacak olan faaliyetleri görüşmek üzere 03.10.2018 tarihinde Aydın Valiliği’nde toplandı.

Yeni dönem Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Hasan Karahan’ın başkanlığında Aydın’da gerçekleştirilen toplantıya; Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Ercan ve Ajans Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Karahan, toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında şu bilgileri verdi; “Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanlarım, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, Güney Ege Kalkınma Ajansımızın Genel Sekreter vekili ve görevlileri, basınımızın değerli temsilcileri geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren bir yıl süresince yeni dönem başkanlığını yürüteceğim Ajansımızın Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ilkine hoş geldiniz.

Her ay Aydın, Denizli veya Muğla’da yaptığımız Yönetim Kurulu toplantımızın 110’uncusunu gerçekleştirmek üzere bugün Aydın’da toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle 2017-2018 Temmuz döneminde başkanlık görevini icra eden Aydın Valimize de başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederiz. Bugün, Ajansımızın faaliyetlerini gözden geçirirken aynı zamanda önümüzdeki dönemde yapılması planlanan proje ve etkinlikleri de görüşeceğiz.

Ajansımız 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Kültür Turizminin Geliştirilmesi ile Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programlarının sözleşme imzalama süreçleri devam etmektedir.

Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlama amacı taşıyan toplam 1.000.000 TL destek bütçeli Teknik Destek Programı 17/04/2018 tarihinde ilan edilmiş olup, Mart-Nisan, Mayıs- Haziran ve Temmuz-Ağustos olmak üzere 3 ayrı dönemde proje başvuruları kabul edilmiştir. İlgili dönemlerde 57 adet proje başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvuruların 37’si başarılı olarak ilan edilmiştir. Eylül-Ekim dönemi proje başvuru süreci devam etmektedir.

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşıyan, toplam 2.000.000 TL destek bütçeli 2018 yılı Fizibilite Desteği Programı 20 Nisan tarihinde ilan edilmiştir. Program kapsamında 28/09/2018 tarihi itibariyle toplam 5 adet proje başvurusu alınmıştır. 2018 yılı Fizibilite Desteği kapsamında şu ana kadar Yönetim Kurulumuzca onaylanarak başarılı ilan edilen ve sözleşme imzalanan tek proje Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı’nın Aydın İli Vakıf Üniversitesi Fizibilite Etüdü projesidir.

17/07/2018-28/09/2018 tarihleri arasında 2 adet proje başvurusu alınmış olup ilgili projeler Yönetim Kurulumuzca değerlendirilecektir.

Ayrıca bugün Tekstil markalarının temiz üretim konusunda artan taleplerinin karşılanması ve bölgemizde temiz üretim dönüşümünün hızlanmasını amaçlayan temiz üretim hareketinin ilk adımı olarak planlanan ve Büyük Menderes Nehri’nde kirliliğin önüne geçilmesine katkı sağlamayı hedefleyen “Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması” faaliyeti kapsamında yapılan ve yapılması düşünülen faaliyetler değerlendirilecektir.

Ayrıca bugün toplantımızda Bölgemizin turizm tanıtımı, yatırım destek faaliyetleri ve kapsamındaki çalışmalarını değerlendirecek ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşeceğiz. Söz konusu gündem maddeleri Yönetim Kurulunca görüşülerek değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacaktır.

Siz saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimize teşrifleriniz ve katkılarınız için teşekkür eder; Yönetim Kurulu Başkanı olarak toplantımızda alacağımız kararların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diler, saygılar sunarım.” 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr