AJANSIMIZ, ULUSLARARASI FUAR ÇALIŞMALARINA LONDRA’DA DEVAM ETTİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Güney Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelini uluslararası platformlarda tanıtılması amacıyla yürüttüğü fuar çalışmalarına, “WTM Londra Turizm Fuarı’na katılarak devam etti.

Ajansımız, 2-5 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen “Dünya Seyahat Pazarı – WTM Londra Turizm Fuarı’nda, özellikle bölgede en fazla İngiliz turisti çeken Marmaris, Fethiye, Sarıgerme, Dalaman ve Bodrum destinasyonlarının tanıtımının yapılabilmesi için stant alanı tahsis etti. 30 metrekarelik Güney Ege konseptli stant alanında; Marmaris Ticaret Odası, Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) ve özel sektörden turizm temsilcileri katılarak deniz, kum güneş turizminin yanı sıra bölgenin alternatif turizm olanaklarının tanıtımını yaptılar. Ayrıca, fuara Aydın, Denizli ve Muğla’dan katılan ve turizm alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri, GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında firmalarının tanıtımlarını yaparak yeni iş bağlantılarının yolunu açtılar.  Türkiye’ye en çok turist gönderen üçüncü ülke konumundaki İngiltere’de gerçekleştirilen WTM Londra Turizm Fuarı, özellikle Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin yüzde altmışının Güney Ege destinasyonunu tercih etmelerinden dolayı Ajansımız yönetimi olarak özellikle tercih edildi. Fuarda kurulacak iş bağlantıları ve sağlanacak iş birlikleri sayesinde Güney Ege’nin turizmde rekabet gücünün artacağı ön görülüyor.

Bu yıl 36. kez düzenlenen ve dünyanın en etkili turizm fuarlarından biri olarak gösterilen WTM Londra Turizm Fuarı; Afrika, Amerika, Asya, Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok yerinden turizm ve seyahat sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirdi. Yaklaşık elli bin kişinin ziyaret ettiği fuarda gerçekleştirilen konferans vb. etkinliklerde, sektöre yönelik dünya trendleri tartışıldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği görevini yürüten Abdurrahman Bilgiç’in de ziyaret ettiği Güney Ege standında, Büyükelçi Bilgiç’i Genel Sekreterimiz Süleyman Alata ve sektör temsilcileri ağırladılar. Genel Sekreterimiz Alata, Güney Ege Bölgesi’nin turizm potansiyeli ve olanakları ile GEKA’nın turizm alanındaki faaliyetleri hakkında Londra Büyükelçisi Bilgiç’e bilgi verdi.

Ajansımız bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürütüyor. Bu amaçla, başta ITB Berlin ve MITT Moskova turizm fuarları olmak üzere uluslararası turizm arenasında ağırlığı olan fuarlara düzenli olarak katılım sağlıyor. Ajans tahsis ettiği stant alanında bölgedeki turizm alanında faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmalarla tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyor. GEKA, tanıtım ve lobi faaliyetlerinde işbirliğinin yakalanması çerçevesinde bölgedeki kurum, kuruluş ve firmalarla  “2016 yılında Berlin, Moskova, Londra ve Çin’de gerçekleştirilecek turizm fuarlarına katılarak Güney Ege Bölgesi’ne yönelik tanıtım faaliyetlerine devam edecek.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr