AJANSIMIZ “DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMA VE TEKNİK TEKSTİL” KONFERANSI DÜZENLEYECEK.

Ajansımız, Denizli’de tekstil sektöründe yenilik, tasarım ve markalaşmaya dayalı dönüşüm amacıyla düzenlediği konferansın üçüncüsünü bu yıl Pamukkale Üniversitesi, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Deneği, Ticaret Odası ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirecek.

7 Mart 2016 Pazartesi günü Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konferansta, tekstil sektörüne yön veren iş adamları, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, tasarımcılar, AR-GE, pazarlama ve iletişim sektörünün uzmanları bir araya gelerek bölgede teknik tekstil üretimine yönelik alternatif çözüm önerilerini konuşacaklar.

Gazeteci Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği ve açılış konuşmalarıyla başlayacak konferansın birinci oturumunda;  DSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile EticaretSEM’in kurucusu E-Ticaret uzmanı Merter Özdemir sektöre yönelik birer konuşma gerçekleştirecekler.

Tasarımcı Ümit Temurçin’in moderatörlüğünü üstlendiği “Madalyonun Diğer Yüzü” başlıklı panelde ise; Mercedes Benz Fashion Week tasarım ekibinden bir tasarımcı, Defacto Görsel Sunum Yöneticisi Belkis İsenç, BeStyle Magazin Kurumsal İletişim Müdürü Mukaddes Kaya Güney ve Finans Yayıncılık Kurucusu ve Genel Müdürü Mesut Kul teknik tekstilde yenilikçi tasarımlar çerçevesinde pazarlama ve iletişim trendlerini masaya yatıracaklar. 

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Deneği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal’ın moderatörlüğünü yapacağı son oturumda, Butekom Ar-Ge Müdürü Şengül Teke,  Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Seventekin, Martur ARGE müdürü Diren Mecit ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Güngör Durur tekstil sektörü üzerine değerlendirmelerde bulunacaklar.

Konferansta Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçmiş başarılı tekstil projelerinden örnekler sunulurken, Denizli Ticaret Odası ve Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tasarımları sergilenecek. Ayrıca Butekom ARGE pazarında başarılı bulunan proje fikirleri ve teknik tekstil ürünlerinden bazı örnekler konferans katılımcıları ile paylaşılacak.

Denizli ilinin lokomotif sektörü olan ve ihracatın yaklaşık yarısını gerçekleştiren Tekstil ve Hazır Giyim sektörünün, Ajans olarak en çok önem verdikleri sektörlerin başında geldiğini ifade eden Denizli Valisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, tekstil sektörünün geleceğinin yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini, Ajansın 2014 yılında vermiş olduğu destekler ve her sene düzenli olarak düzenlediği etkinliklerle de bu bilincin oluşması için çaba harcadığını belirtti. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Güney Ege Bölgesinde ve Denizli’de tekstil sektörünün geleceğine yön verecek olan “Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstiller” konferansına sektöre emek veren tüm paydaşları davet etti.

 

KONFRERANS PROGRAMI

DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMA VE TEKNİK TEKSTİLLER
GEKA    

Tarih: 7 Mart 2016

Yer: Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi

08.30-09.00   Kayıt

09.00-09.45   Açılış Konuşmaları

                    Protokol Selamlama Konuşmaları

09:45-11.00   1. Oturum

                         Bloomberg HT Yayın
                         Moderatör: Sami Altınkaya
                         Konuşmacılar:

                         DSO Yönetim Kurulu Başkanı, Müjdat Keçeci

                         DTO Yönetim Kurulu Başkanı, Necdet Özer

                         E-Ticaret Uzmanı ve EticaretSEM kurucusu, Merter Özdemir

11.00-11.15   Çay-Kahve Arası

11.15-12.30   2. Oturum

                     Ümit Temurçin’in Moderatörlüğünde Madalyonun Diğer Yüzü Başlıklı Panel

                      Mercedes Benz Fashion Week Tasarım Ekibinden Bir Tasarımcı

                      Belkis İsenç (Defacto Görsel Sunum Yöneticisi)

                      Mukaddes Kaya Güney (BeStyle Magazin Kurumsal İletişim Müdürü)

          Mesut Kul  (Finans Yayıncılık Kurucusu ve Genel Müdürü )

12.30-13.45     Öğle yemeği

13.45-15.30    3. Oturum
                      Moderatör: DETGİS Y.K Başkanı İsa Dal

                      Konuşmacıların Sektörel Değerlendirmeleri

                      Şengül Teke ( Butekom Ar-Ge Müdürü)

                      Prof. Dr. Necdet Seventekin (Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği)

                      Diren Mecit (Martur ARGE müdürü)

                      Doç. Dr. Güngör Durur (Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği)

15.30-16.00     Teşekkür ve Kapanış

 

 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr