2023 YILI SOSYAL GELİŞMEYİ DESTEKLEME PROGRAMI (SOGEP) DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) değerlendirme süreci sona erdi.

SOGEP Kapsamında Güney Ege’ye 5,25 Milyon TL Hibe

2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Ajansımız koordinasyonunda geliştirilen; Aydın ilinden 1, Denizli ilinden 1 ve Muğla ilinden 1 olmak üzere toplamda 3 projeye 5.252.395 TL kaynak ayrıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarılı olarak değerlendirilerek desteklenmesi uygun görülen proje listesi aşağıdaki tabloda yer alıyor:

İli

Proje Adı

Yararlanıcı Kurum

Aydın

İş’te Ben de Varım! Benim Geleceğim, Benim Atölyem

Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Denizli

Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar

Çal Belediyesi

Muğla

Üretime Değer Katan Kadınlar

Köyceğiz Belediyesi

Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan “İş’te Ben de Varım! Benim Geleceğim, Benim Atölyem” projesi ile Buharkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde elektriksel güç sistemleri laboratuvarı ile bina otomasyon sistemleri laboratuvarı kurulacak. Açılacak olan laboratuvarlarda Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde öğrenimlerine devam eden 15-19 yaş arası 56 öğrenci ile Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) bünyesinde eğitimlerine devam eden 15-25 yaş arası 96 gencin eğitim alması sağlanacak. Eğitim alan gençlerin proje iştirakçisi olan kurumlar aracılığıyla istihdam edilmesi taahhüt altına alındı. Böylece bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli gençler eğitilmiş ve istihdama katılmış olacaklar.

Çal Belediyesi tarafından sunulan “Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar” projesi ile Deri Atölyesi, Keçe Atölyesi ve Dokuma (Geleneksel Halı, Kilim Dokuması) atölyeleri açılacak. Bu atölyelerde ilk yıl içinde 100 dezavantajlı kadının eğitim alması, 30 dezavantajlı kadının ise istihdam edilerek ekonomik hayata dâhil olmaları sağlanacak. Atıl durumda olan, belediyeye ait taş bina, söz konusu tesislerde üretilecek ürünlere yönelik satış merkezi olarak düzenlenecek. Ayrıca Çal ilçesinde yer alan köy taş evlerinden biri, ev pansiyonculuğu hizmetlerinin yapılacağı bir Konuk Evi olarak düzenlenecek. Yapılacak bu çalışmalar ile bölge turizminin gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Köyceğiz Belediyesi tarafından sunulan “Üretime Değer Katan Kadınlar” projesi kapsamında üretim tesisi kurularak; sosyal yardım alan 5’i engelli toplam 20 kadının, Köyceğiz’in coğrafi işaretli ürünü olan portakaldan kolonya, parfüm ve sabun üreterek ve satışını yaparak kazanç elde etmesi amaçlanıyor. Eğitimler, bilinçlendirme çalışmaları ve örgütlenme düzeylerinin artırılması yoluyla kadınlar üretime dâhil olacaklar. Proje kapsamında Belediyeye bağlı bir şirketin kurulması, yoksul kadınlara istihdam olanağı sunulması ve aynı zamanda coğrafi işareti olan portakaldan ürün üretilmesi ile ilçe ekonomisine katma değer sağlanacak.

2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında yürütülecek projelerin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr